неділя, 29 грудня 2013 17:07

"Євромайдан у Києві — модель справедливої держави" — Бублик
10

Фото: ФОТО: Таміла МИХЕЄВА

На підтримку народного віче у Полтаві зібралося близько 300 прихильників Євромайдану. Почалося зібрання з акапельного виконання гімну України та молитви.

"Є багато тверджень і суджень окремих політиків про те, що Київський Євромайдан "злили". У Полтаві цього точно не робили, тож будемо стояти до кінця. Разом і до перемоги! - люди декілька раз повторюють гасло. - Більше того, наш майдан буде функціонувати й у Новорічну ніч. Це не буде політичне дійство, скоріше розважальне. Адже Новий рік — це свято. Ми установимо тут справжню ялинку, а не йолку. Наша креативна молодь її прикрасить у європейсько-революційному стилі", - говорить 29-річний Євген Лопушинський, модератор полтавського Євромайдану.

До мікрофона підходить народний депутат-свободівець Юрій Бублик. На мітинг він прийшов разом із двома доньками.

"Тут ми зібралися, щоб висловити свій протест керівникам держави, які за чотири роки своєї діяльності довели її до банкрутства. Вони самі говорять, що якби не кредит від Росії, був би гаплик Україні. Виникає питання: що вони робили весь цей час, що довели країну до такого стану?! - говорить Юрій Бублик. - В той час, коли більшість українців ледь зводить кінці з кінцями, ми бачимо як розбудовується Межигір'я, як у 75 разів зросли статки малого-Януковича. За чотири роки президенства, родина Януковча збагатилася в рази. Тому ми стоїмо за свої права, стверджуємося як українська нація, полтавська громада. Ми хочемо бачити справедливу владу, справедливу державу".

Юрій Бублик також додав:

"Якщо забрати у Януковича та його попередників — Ющенка, Кучми та Кравчука все, що вони встигли награбувати за часи свого президенства, то я гадаю, у нас буде багатюща держава із солідним бюджетом, якого вистачить на виплату пенсій, зарплат, будівництво доріг, шкіл, медичних закладів, - люди аплодують. - Євромайдан у Києві — це модель справедливої держави, в якій депутати та прості люди — рівні. Наші акції протесту мирні. Але якщо влада нас не почує, то діяти доведеться більш кардинально. Ми б не хотіли, щоб до цього дійшло. Але далі залишатися рабами не збираємося!"

Зараз ви читаєте новину «"Євромайдан у Києві — модель справедливої держави" — Бублик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі