пʼятниця, 13 грудня 2013 08:45

Автобуси на Майдан їдуть із табличкою "весілля"

Автобуси на Майдан їдуть із табличкою "весілля"
Фото: zakarpattya.net.ua

Полтавські водії безкоштовно возять людей на Майдан Незалежності в Київ. Щоб у дорозі їх не спиняли даїшники, деякі чіпляють на лобове скло табличку "весілля".

"Люди зараз активно їдуть у Київ. Водії пропонують відвезти народ на своїй машині, або автобусі, залишають свої контакти, - каже депутат Київської райради Полтави Юрій Рябенко. - Зараз відправляємо одних чоловіків. На Майдан поїхало багато студентів. За нашими підрахунками, в Києві постійно є від двох до трьох тисяч полтавців різного віку".

Поряд із Полтавською обладмінастрацією цілодобово працює намет, в якому активісти збирають гроші й теплий одяг для мітингувальників, організовують перевезення.

"Дорогою автобуси постійно перепиняють на постах ДАІ в Решетилівці, Хоролі й Пирятині. Перевіряють документи водіїв, переписують номери, чіпляються до всього, аби тільки затримати, - додає черговий намету військовий відставний майор Леонід Соловйов. - Деякі перевізники почали писати на автобусах таблички"весілля", щоб менше розмов було. Але поки що вдавалося пробитися, назад нікого не повернули".

На Майдан люди передають гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко обізвала "регіоналів" "безхребетними боягузами"

"За два дні раз вісім тисяч зібрали і відправили, на наступний день - ще півтори тисячі. Хто кидає по 5 гривень, а дехто і по 500. Ще приносять зимові куртки, шапки, рукавиці для жінок і чоловіків. Хтось дав навіть упаковку дощовиків. Є туфлі, шарфи, светри, брюки, парасольки", - каже Рябенко.

У місцевому штабі ВО "Свобода" розповідають, що з Кременчука на Майдан приїхали два автобуси, забиті продуктами.

"Дуже вразило те, що люди передали нам на Майдан три тонни овочів. Ще там було багато цитрусових, щоб підтримати імунітет. З Полтави передали 100 кілограмів меду і 40 кілограмів сала", - каже Олександра із ВО "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Автобуси на Майдан їдуть із табличкою "весілля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі