пʼятниця, 27 грудня 2013 16:57

Спецтема: Підсумки 2013: найважливіші події року в Україні та світі

Найкрасивіша дівчинка Європи, скандал у театрі та розбірки зі спаленими авто - ТОП-10 подій 2013-го у Полтаві

Підсумки року, що минає підводять у Полтаві.

1. 27 вересня близько тисячі полтавців штурмували міську раду. Люди мітингували проти раптового підвищенням тарифів на комунальні послуги майже у 2,5 рази. Протестувальники дали меру міста Олександру Мамаю два дні, щоб він скасував рішення про підняття комунальних тарифів. В іншому випадку - пішов у відставку.

 

Наступного дня після акції протесту Олександр Мамай зібрав виконком міської ради Полтави і скасував нові тарифи.

2. Почастішали випадки підпалу автівок. У жовтні спалили позашляховик 37-річного депутата Полтавської міськради Ігоря Лебедика. Винних міліція досі не знайшла. Сам депутат підозрює у підпалі мера Полтави Олександра Мамая. Незадовго до події між чоловіками стався серйозний конфлікт, під час якого міський голова пообіцяв Лебедику "помножити його на нуль".

 

21 грудня невідомі спалили авто дружини генерального директора центрального речового ринку "Полімпекс" Володимира Головка. Чоловік вважає, що підпал автомобіля може бути пов'язаний з рішенням апеляційного суду, який зобов'язав міську раду повернути Головку у приватну власність центральний ринок Полтави.

3. 8-річна полтавка Іванна Браїлко стала найкрасивішою дівчинкою в Європі. Вона перемогла у конкурсі краси "Міні-міс Європа", який проходив у Празі. Додому Іванка повернулася з двома коронами — за талант і красу та відвертість.

 
4. Близько чотирьох місяців — з липня по жовтень, деякі автобуси найпопулярнішого у Полтаві "кільцевого" маршруту їздили з табличкою "Експрес". Через цю новацію вартість проїзду в них підняли на 50 копійок, тоді як решта автобусів продовжувала курсувати за старою ціною — 2 гривні. За дане нововведення обласне відділення обласного Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ "Полтава-еко" на 68 тисяч гривень.

5. У Полтаві сталося декілька випадків жорстокого вбивства тварин. Городяни знаходили обдерті трупи собак та морських свинок. Вони запідозрили, що це справа рук серійного маніяка.

Також містом ширилися чутки, ніби невідомий чоловік у Полтаві вбиває жінок, розпорюючи їм животи. У міліції цю інформацію спростували.

6. Двічі масштабно горів центральний речовий ринок. Згоріли три магазини, кілька яток. Люди кажуть, до цього причетна міська рада. Місцевий депутат Ігор Лебедик озвучив версію, що мер Олександр Мамай хоче повністю приватизувати ринок.

7. Застрелили місцевого авторитета Балона. Він займався вибиванням грошей із підприємців. Його вбив полтавець 44-річний Геннадій біля свого двору, коли Балон приїхав по борг в 10 тисяч гривень.

8. Відкрили нову автостанцію біля Південного вокзалу. Вона обслуговує 50 маршрутів Полтавського та Котелевського районів.

9. Зі скандалом звільнили режисера театру імені М. Гоголя Олексія Коломійцева. За словами директора закладу 55-річного Олексія Андрієнка, причиною став конфлікт Коломійцева з більшою частиною акторів театру, які відмовилися працювати під його керівництвом. Вони звинувачували Коломійцева в п'янстві, грубій поведінці. Через скандал із репертуару театру прибрали майже всі вистави, які ставив режисер. Після звільнення він вирішив створити у Полтаві авангардний театр.

10. На 71-році життя помер Микола Кириченко, чоловік народної артистки України Раїси Кириченко. У нього було хворе серце. Подружжя Кириченків мешкало у Полтаві.

Зараз ви читаєте новину «Найкрасивіша дівчинка Європи, скандал у театрі та розбірки зі спаленими авто - ТОП-10 подій 2013-го у Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі