четвер, 05 жовтня 2023 22:09

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це абсолютне зло" - після російського удару по поминках Зеленський сказав, чим можна зупинити ворога

"Це абсолютне зло" - після російського удару по поминках Зеленський сказав, чим можна  зупинити ворога
Зброї в української армії буде більше, сказав Зеленський. Фото: president.gov.ua

Сьогодні російські терористи завдали удару по людях, які зібралися у селі Гроза на Харківщині на християнський поминальний обід.

Російський агресор - це абсолютне зло, яке можна зупинити зброєю. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогодні російські терористи завдали удару, який навіть звірячим не назвеш. Бо це буде образою для звірів. Свідомий ракетний удар по селу на Харківщині, по звичайному продуктовому магазину та кафе. Російські військові не могли не знати, куди б'ють. І це не був удар наосліп. Люди зібралися там на поминальний обід. Християнський поминальний обід. Хто міг запустити ракету по них? Хто? Тільки абсолютне зло", - сказав Зеленський.

Загинули понад 50 людей. Серед них - шестирічний хлопчик, сказав президент.

"Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких", - звернувся Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал з Москви, полковник з Уссурійська, прапорщик з Хабаровська: воєнних злочинців звели в одну базу

"Станом на сьогодні в селі було трохи більш як 300 людей. Більш ніж 50 убитих на 300 мешканців. Це жорстока геноцидна агресія Росії. Не існує слів чи паперів, які здатні зупинити таке зло", - сказав президент.

"А існує ППО. Є артилерія. Є наші ракети. Є бронетехніка. Є наші потужні воїни, які відбивають російські штурми та самі наступають. Є наші спецслужби. Є наша українська розвідка. Є санкції світу. Санкції проти Росії за терор. Є міжнародна юстиція, зокрема Міжнародний кримінальний суд, який здатен захистити справедливість", - сказав Зеленський.

Російський терор повинен програти. І світу є чим це забезпечити, заявив президент.

Зеленський сказав про важливі переговори на саміті Європейської політичної спільноти.

"У нас буде більше ППО - є чіткі домовленості. Це дуже важливо перед зимою. Іспанія, Італія, Франція, Німеччина, Британія - дякую", - заявив президент.

Також в українських воїнів буде більше артилерії і далекобійної зброї, сказав Зеленський.

5 жовтня росіяни завдали ракетного удару по селу Гроза Куп'янського району на Харківщині по кафе-магазину. У момент ракетного удару всередині будівлі проходив поминальний обід.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив про 51 загиблу людину.

Зараз ви читаєте новину «"Це абсолютне зло" - після російського удару по поминках Зеленський сказав, чим можна зупинити ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі