понеділок, 07 травня 2007 10:49

Естонія заблокує газопровід Nord Stream

Естонія, схоже, знайшла адекватну відповідь на неофіційні санкції з боку Росії. Після того, як ОАО РЖД припинило відвантаження російської нафти, Естонія зайняла непримиренну позицію з питання будівництва Північно-європейського газопроводу Nord Stream.

Прем"єр-міністр Естонії Андрус Ансіп відмовився прийняти у себе екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера. Основною причиною відмови послужила критика колишнього німецького канцлера в адресу естонського уряду, викликана рішенням про перенесення пам"ятника Воїну-визволителю та братської могили в Таллінні. На цій зустрічі голова ради акціонерів компанії Nord Stream Герхард Шредер мав обговорити питання, пов"язані з будівництвом газопроводу, який пройде по дну Балтики. Тепер будівництво газопроводу може бути заблоковане.

Крім того, естонська влада знов стурбувалася екологією Балтійського моря. Основною загрозою прибалтійському навколишньому середовищу в Естонії вважають всі той же Nord Stream, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Естонія заблокує газопровід Nord Stream». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі