пʼятниця, 25 липня 2014 10:57

"Якщо Росія не змінює свій підхід до України, то Європа повинна змінити підхід до РФ - Кемерон

"Якщо Росія не змінює свій підхід до України, то Європа повинна змінити підхід до РФ - Кемерон
Фото: ukr-online.com

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон в інтерв'ю газеті New York Daily News сказав, що Європа має застосувати санкції до Росії.

"Ми не можемо забути нашу історію. Коли великі країни залякують менші, закриваючи очі на це, будуть наслідки", — сказав прем'єр.

"Звичайно, ніхто не говорить, що президент Володимир Путін наказав збити MH17. Малоймовірно, що навіть сепаратисти хотіли, щоб це відбулося. Але контекст цієї трагедії зрозумілий. Росія робить спроби дестабілізувати суверенну державу, порушує її територіальну цілісність і озброює сепаратистів. І світ заплатив ціну", — додав він.

 "Якщо Росія не змінює свій підхід до України, то ясно, що Європа і Захід повинні докорінно змінити підхід до Росії. Америка вже зробила це, і у Великобританії ми закликаємо наших європейських партнерів, щоб застосувати економічні санкції".

"Звичайно, деякі санкції небезболісні для будь-кого з нас, — визнає Кемерон. — Росія має великі ділові зв'язки з Європою, що вигідно всім нам. Російські інвестори роблять значний внесок в нашу економіку, а російський газ є важливим джерелом енергії для багатьох, особливо тих , хто не має джерел атомної енергії. Тому заподіяння економічних збитків Росії стане якоюсь мірою болючим і для наших економік ".

Однак, як стверджує британський прем'єр, "серйозні економічні санкції — це єдина мова", яку нібито розуміє Росія.

Нагадаємо, що ЄС вчора знов розширив чорний список російських фізичних і юридичних осіб, включивши й нього 15 громадян РФ і України та 18 компаній, - його оприлюднять до кінця тижня.

Нещодавно у ЄС погодили розширення санкцій відносно РФ. За повідомленнями, обмеження стосуються призупинення запуску нових проектів по лінії ЄБРР і Європейського інвестиційного банку.

Окрім того повідомлялося, що ЄС планує ввести додаткові санкції до кінця липня.

До цього під дію санкцій підпали 72 особи та декілька компаній у Криму. Мова йде про "другу фазу" санкцій щодо замороження фінансових активів та заборонення в'їзду до ЄС.

Також нагадаємо, у Євросоюзі велися розмови про "третю фазу" санкцій щодо російських компаній та секторів економіки. Однак, у ЄС наразі відкладають застосування таких обмежень.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Росія не змінює свій підхід до України, то Європа повинна змінити підхід до РФ - Кемерон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі