понеділок, 16 листопада 2015 03:14

ЄС скликає екстрений саміт з питань безпеки

ЄС скликає екстрений саміт з питань безпеки
www.ispc.org.ua

Люксембург, який зараз головує в Євросоюзі, скликає надзвичайний саміт міністрів внутрішніх справ та юстиції країн ЄС 20 листопада. На ньому планується обговорити посилення заходів безпеки.

Зустріч відбудеться на прохання Франції після серії терактів у Парижі. Про це повідомив у неділю, 15 листопада, у відповідній заяві міністр внутрішньої безпеки та віце-прем'єр Люксембургу Етьєн Шнайдер, пише Німецька Хвиля,

"Зіштовхнувшись з варварством і тероризмом, Європа - разом з Францією", - цитує агенція AFP заяву Шнайдера. Він додав, що після паризьких подій саміт має на меті "посилення європейської реакції (на тероризм) та забезпечення подальшого виконання вжитих заходів".

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов, у свою чергу, у заяві-проханні про скликання саміту закликав до посилення боротьби з тероризмом.

"Зіштовхнувшись із звірствами та актами тероризму, які вразили Францію 13 листопада 2015 року, наші зусилля у боротьбі проти тероризму повинні бути ще наполегливішими та рішучішими, ніж будь-коли раніше", - наголосив Казньов, заяву якого цитує агентство Reuters.

У заяві зазначається про можливість обговорення змін до Шенгенської угоди, яка передбачає відкриті кордони між її країнами-учасниками.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала, що Європа "не схилиться перед терором". Про це вона заявила, виступаючи на саміті на "великої двадцятки" в Туреччині.

Зараз ви читаєте новину «ЄС скликає екстрений саміт з питань безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі