четвер, 08 грудня 2022 21:35

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС не визнаватиме російські паспорти, видані на окупованих територіях України і Грузії

ЄС не визнаватиме російські паспорти, видані на окупованих територіях України і Грузії
Рішення у четвер ухвалила Рада ЄС. Фото: pixabay.com

У Європейському Союзі не визнаватимуть російські документи, видані на тимчасово окупованих територіях України і Грузії.

Рішення у четвер ухвалила Рада ЄС.

Російські проїзні документи, видані в окупованих Росією територіях України і Грузії, особам, які там проживають, не вважатимуться дійсними для отримання візи чи перетину кордонів Шенгенської зони.

"Це рішення є відповіддю на російську неспровоковану і нічим не виправдану збройну агресію проти України та на російську практику видачі російських міжнародних паспортів жителям окупованих регіонів", – сказано у рішенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія підготувала новий санкційний удар по РФ – ЗМІ

У 2014 році російські загарбники почали видавати паспорти РФ у тимчасовому окупованому Криму. Згодом – в окупованих районах Луганської і Донецької областей.

Цього року окупанти роздавали російські паспорти мешканцям тимчасово захоплених районів Запорізької і Херсонської областей.

Російські окупанти тероризують цивільних у Херсонській області. Примушують літніх людей писати заяви на отримання паспортів і громадянства РФ, повідомляв Генеральний штаб ЗСУ.

Європейська комісія підготувала дев'ятий пакет санкцій проти Росії. У санкційний список додали ще майже 200 фізичних і юридичних осіб.

Рада ЄС встановила граничну ціни на нафту і нафтопродукти та оливи з Росії на рівні $60 за барель.

Зараз ви читаєте новину «ЄС не визнаватиме російські паспорти, видані на окупованих територіях України і Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі