субота, 15 травня 2021 12:17

ЄС може розглянути членство України вже наступного року

ЄС може розглянути членство України вже наступного року
Ольга Стефанішина про позицію ЄС щодо членства України. Фото: Патріот Донбасу

Європейський союз може невдовзі переглянути політику сусідства. Перегляд має стосуватися усіх країн східної Європи. На це очікує Україна, заявила віце-прем'єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ході онлайн-дискусії Київського безпекового форуму.

"Країни ЄС розуміють необхідність нової політики сусідства. Такий крок міг би створити нові формати і можливості для країн, що прагнуть вступу чи тіснішої інтеграції. Але втома від розширення дійсно є. Йдеться про те, що країна з понад 40 мільйонами споживачів прагне приєднатися до ринку, де є 500 мільйонів споживачів. Це один з найбільших інтеграційних дискурсів, який було розпочато в останні роки з такими країнами Східної Європи, як Україна", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновниця вказала на плюси для Європи від членства України в ЄС і НАТО

Перегляд політики сусідства, розраховують в Україні, відбудеться 2022 року.

"Буде вироблено конкретний новий формат співпраці для Грузії, України і Молдови, країн, які прагнуть членства. І ми очікуємо, що до 2027 року, коли Литва перебере головування в Раді ЄС, можна буде вийти на конкретні політичні рішення", - додала віце-прем'єр-міністр.

Україна підготувала пропозиції та веде діалог з країнами НАТО щодо ширшої присутності на нашій території військових підрозділів сил Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «ЄС може розглянути членство України вже наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі