четвер, 05 березня 2020 17:17

ЄС і США звернулися до нового уряду України

ЄС і США звернулися до нового уряду України
ЄС та США привітали нового прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Фото: РБК

Євросоюз готовий співпрацювати з новим урядом України та допомагати у продовженні реформ, які почали під керівництвом Олексія Гончарука.

Про це йдеться у заяві речника ЄС Пітера Стано.

"Попередній склад уряду під керівництвом Олексія Гончарука за минулі 6 місяців досяг доброго прогресу у просуванні амбітних реформ. Сюди можна включити імплементацію Угоди про асоціацію ЄС-Україна та ефективну співпрацю з іншими міжнародними партнерами, такими як МВФ. Широкі та незворотні реформи в Україні потребують часу, послідовності та незалежності від політичного або бізнесового тиску", - вказує Стано.

Наголосив, що ЄС спостерігав за суттєвим прогресом у реформуванні Генпрокуратури та за послідовними розслідуваннями Національного антикорупційного бюро України, зокрема проти авторів оборудки з виведенням $5 млрд з ПриватБанку.

"Незалежність та свобода від неналежного політичного втручання у діяльність антикорупційних та правоохоронних органів залишається вирішальною. Будь-які інституційні зміни мають повною мірою поважати таке положення", - додав речник ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новообраний Кабмін провів перше засідання

Також підтримувати новий уряд обіцяло посольство США в Україні.

"Ми вітаємо прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з призначенням на цю посаду та сподіваємося на тісну співпрацю з ним і його колегами по Кабінету міністрів. Ми дякуємо Олексію Гончаруку та його команді за продуктивну співпрацю задля підтримки партнерства України і США", - йдеться в повідомленні.

15 членів та голова нового уряду склали присягу у Верховній Раді. Текст присяги зачитав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Із цього моменту новопризначені члени Кабінету міністрів вступили на посади і мають право здійснювати свої повноваження.

Зараз ви читаєте новину «ЄС і США звернулися до нового уряду України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі