вівторок, 11 лютого 2020 22:10

Єрмак почав роботу на Зеленського з порушення закону - Гончаренко

Єрмак почав роботу на Зеленського з порушення закону - Гончаренко
Новопризначений главу Офісу президента Єрмак почав роботу з порушення закону. Фото: Pmg.ua

Андрій Єрмак, якого президент Зеленський призначив керівником свого Офісу, розпочинає свою діяльність на посаді з порушення закону.

Так Єрмак не подав декларацію про доходи за 2019 рік, як це передбачено законодавством про запобігання корупції. Про це повідомив народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко в Facebook, передає прес-служба "Європейської Солідарності".

"Робота Андрія Єрмака в Офісі президента починається з порушення закону. Відповідно до Закону про запобігання корупції особа, яка претендує на посаду в тому числі керівника Офісу президента, до свого призначення або обрання повинна подати свою декларацію за минулий рік. Але в Єдиному реєстрі декларацій осіб повідомлення про те, що Андрій Борисович Єрмак вніс свою декларацію за 2019 рік, відсутнє. Що ж – прекрасний старт нового очільника ОП одразу ж з корупційного правопорушення", – зазначив він.

Гончаренко направив відповідне депутатське звернення до НАБУ.

"Написав депутатське звернення в НАБУ, аби вони виклали свою позицію з цього питання. Адже такі дії Єрмака підпадають під 366 статтю Кримінального Кодексу України та можуть каратися позбавленням волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років", – повідомив Гончаренко.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак почав роботу на Зеленського з порушення закону - Гончаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі