понеділок, 11 вересня 2023 09:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Ердоган знову став на захист Путіна

Ердоган знову став на захист Путіна
Турецький лідер підтримав ініціативу РФ щодо безкоштовних поставок зерна до Африки. Фото: eastnews.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган став на захист Москви стосовно її вимог щодо зняття санкцій, які б зробили можливим експорт російського зерна.

Відповідну заяву він зробив на підсумковій пресконференції по закінченні саміту G20 в Індії. Ердоган, зокрема, перерахував претензії, які має Кремль до Заходу з приводу відновлення зернової угоди.

"Росія готова безкоштовно надати бідним країнам Африки мільйон тонн зерна. Туреччина погоджується. Катар думає так само. Ми сподіваємося, що так і буде й надалі. Поки що пан Володимир Путін погодився на один мільйон тонн. Коли я вів переговори з міністром закордонних справ РФ паном Сергієм Лавровим, я повторив, що ми не повинні обмежувати цю кількість одним мільйоном і шукатимемо шляхи збільшення обсягів", – сказав турецький лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна запропонувала Туреччині "зерновий коридор" без участі росіян

Президент Туреччини також висловив упевненість, що будь-яка нова угода щодо відновлення чорноморського експорту зерна, навряд чи буде довготривалою, якщо додатково ізолюватиме Росію.

Президент США Джо Байден заявив, що серед учасників саміту G20 в Індії панувала згода стосовно встановлення в Україні миру, який відповідав би міжнародному праву та Статуту ООН.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган знову став на захист Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі