субота, 23 червня 2012 07:08

Еквадор викликав з Лондона посла для обговорення долі Ассанжа

Еквадор викликав з Лондона посла для обговорення долі Ассанжа
Фото з сайту menhouse.ru

Посол Еквадору в Лондоні Ана Альбан викликана в Кіто для консультацій у зв'язку зі справою творця скандально відомого сайту WikiLeaks австралійця Джуліана Ассанжа, що сховався в будівлі еквадорської дипмісії і попросив про надання притулку, повідомив в п'ятницю президент Еквадору Рафаель Корреа. Про це повідомляє РИА Новости.

"Ми викликали нашого посла, тому що випадок представляється нам дуже серйозним, ми збираємося дуже обережно і відповідально підійти до даної ситуації, але не дозволимо будь-кому чинити на нас тиск", - наводить слова Корреа телеканал Univision.

За словами Корреа, влада Еквадору вже отримала повідомлення про ситуацію від британської сторони і мають намір враховувати його, проте остаточне рішення все одно залишиться тільки за Еквадором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хотів бачити при владі Тимошенко, бо її легше купити - WikiLeaks

19 червня Ассанж з'явився в посольство Еквадору в Лондоні з проханням про надання притулку. Міністр закордонних справ цієї країни Рікардо Патина заявив, що Еквадор вивчає і аналізує прохання, і весь цей час Ассанж буде перебувати на території посольства "під захистом" еквадорської влади.

Британська газета The Guardian перейнялася долею Ассанжа і дає йому уїдливі поради, як покинути дипломатичну територію непоміченим.

Одна з порад така: "Замовити піцу. Або дві - це ж посольство. Коли з'явиться кур'єр, відключити його ударом по голові, обмінятися одягом і зробити йому освітлення волосся. Вийти через парадні двері і помчати на фірмовому мопеді Domino. Щоб у США через Швецію екстрадували кур'єра. У найближчій піцерії Domino забрати наступне замовлення. Тепер це ваше життя, і пам'ятайте: не встигнете за 30 хвилин - вони платити не зобов'язані".

Зараз ви читаєте новину «Еквадор викликав з Лондона посла для обговорення долі Ассанжа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі