пʼятниця, 23 березня 2018 03:45

Експерт спрогнозував реакцію Росії та Заходу на арешт Савченко

Експерт спрогнозував реакцію Росії та Заходу на арешт Савченко
Надію Савченко затримали в приміщенні парламенту. Фото: УНІАН

У Росії арешт Надії Савченко викличе величезне захоплення та позитивний емоційний сплеск.

Про це сказав голова фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко в ефірі програми "Перші про головне. Коментарі" на телеканалі ZIK.

"Натомість серед держав, які намагаються нам усіма силами допомагати, така ситуація викличе велике непорозуміння та занепокоєння. Зокрема і через те, що більшість із них долучалися до звільнення Надії Савченко та відчувають свою причетність до цього", – підкреслив Яременко.

"У якійсь формі ці країни будуть контактувати з Україною, щоб з'ясувати ситуацію. Сподіваюсь, що це не будуть форми демаршів. Але припускаю, що на рівні дипломатії, ця ситуація вже дуже активно і серйозно обговорюється з представниками українського уряду", – зауважив Яременко.

Для України важливо, на скільки Генпрокуратура зможе професійно і грамотно вести справу Надії Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відреагував на затримання Савченко

"Якщо це буде переконлива справа, то занепокоєння Заходу потрохи спадатиме. Якщо ж все як завжди закінчиться на рівні гучних заяв і звинувачень, то реакція міжнародних партнерів буде невтішною", – прогнозує Яременко.

Верховна Рада підтримала подання ГПУ на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Слідчий СБУ затримав її в приміщенні парламенту. У СБУ їй оголосили підозру.

Савченко підозрюють у підготовці до замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

Зараз ви читаєте новину «Експерт спрогнозував реакцію Росії та Заходу на арешт Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі