пʼятниця, 07 березня 2014 19:45

Експерт пропонує Майдану відходити від барикад

Експерт пропонує Майдану відходити від барикад
Володимир Фесенко Фото: lenta-ua.net

Чим довше стоятиме Майдан, тим більше викликатиме роздратування. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Останні події змінили порядок денний. Стало зрозуміло: вже замало стояти на барикадах, ми перемогли. Маємо братися за реальні справи у складі нової влади або робити щось у суспільстві. Просто стояння на барикадах буде з часом викликати все більше критики", - зазначив він.

"Поки люди, які перебувають на Майдані, шукають своє місце у нових соціальних та політичних реаліях. Скільки триватиме цей пошук — ніхто не знає. Мінімум місяць-півтора, як то було після Майдану 2004 року. Зараз дехто пропонує бути на Майдані до президентських виборів. Але що це дає? Треба робити, а не стояти. Так само питатимуть: навіщо барикади в центрі Києва? Якщо Україна опиниться під загрозою того, що Путін буде вести свої війська на Київ, це можна зрозуміти. Але якщо ситуація нормалізується? Буде попит на перехід до мирного життя. А барикади — рудимент старих конфліктів, від яких треба відходити", - зауважив експерт.

За словами політолога, Майдану треба трансформуватися.

"Він має з барикад перейти на шлях функціонування нового громадського інституту, який впливатиме на владу цивілізованими та сучасними засобами, а не віче. Його можна час від часу збирати для емоційного зворотнього зв'язку. Але якщо рішення будуть ухвалювати на Майдані, це буде якесь Середньовіччя. Майдан — це цікаве, специфічне громадське середовище різноманіття. Воно може контролювати владу, брати участь у побудові нових державних інституцій. Але не мітинговщина і майданна анархія, бо це буде його дискредитувати", - наголосив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пропонує Майдану відходити від барикад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі