пʼятниця, 20 грудня 2013 00:28

Спецтема: Євромайдан-2013

Експерт пояснив, чому Росія не буде тягти Україну до Митного Союзу

Експерт пояснив, чому Росія не буде тягти Україну до Митного Союзу
Фото: kiev.vgorode.ua

Політолог Кость Бондаренко переконаний, що домовленості президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна матимуть позитивні наслідки для обох держав.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Домовленості в соціальній та економічній площинах є ідеальними для України, та Росії. Всі боялись, що її перетворять на сателіта РФ, але зараз вона виступить в ролі надійного союзника. Тобто Київ не треба тягнути в Митний союз, або інші структури, бо він прив'язаний економічними інтересами, які можуть бути гарантією міцного союзу", - наголосив він.

Водночас, за його словами, Москва задоволена тим, що "вона реально отримала серйозну перевагу над США. Вже третю після Сирії та Ірану". Окрім того, говорячи про те, чому Янукович надав перевагу Росії, а не ЄС, він сказав:

"Коли президента України намагався знайти важелі для вирішення проблем, Європа постійно казала, що не буде торгуватись. Як тільки він підписав домовленість з Путіним, то вони сказали, що були готові давати 20 мільярдів. Але це вже було запізно".

Нагадаємо, під час зустрічі президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін домовились про надання Києву 15 мільярдів доларів комерційного кредиту. Також Москва пообіцяла знизити ціну газу до 268,5 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому Росія не буде тягти Україну до Митного Союзу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі