середа, 26 лютого 2014 17:01

Експерт: Нинішня парламентська більшість — тимчасове явище

Експерт: Нинішня парламентська більшість — тимчасове явище
Фото: Gazeta.ua

Нинішня парламентська більшість буде нестійкою.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Зараз дострокових парламентських виборів вимагає сама політична логіка. Коли є заклики і запит на перезавантаження влади, треба його робити. Одних президентських виборів буде замало. У нинішньому парламенті ніби-то є більшість, вона солідарно голосує. Але досвід 2005 року свідчить, що це тимчасове явище. Все може змінитися — з'являться конфлікти всередині нової влади чи відійдуть в сторону теперішні союзники по коаліції. Не можна повторювати минулі помилки", - зазначив він.

За словами експерта, через рік відбудеться неминуче розчарування.

"Зараз треба закласти фундамент політичної довіри та стабільної влади, щоб не було протиріччя між президентом та урядом. Тому важливо проведення виборів до Верховної Ради після президентських. Це дасть можливість більш-менш злагоджено працювати в умовах парламентсько-президентської республіки", - зауважив Фесенко.

Політолог наголосив, що парламентські та місцеві вибори зможуть трансформувати надлишкову енергію Майдану.

"Там з'являються нові політичні сили та обличчя. Щоб вони не конфліктували з новою владою, треба, аби не йшли паралельно, а прийшли туди, вмонтувалися. У тих, хто не пройде іспит виборами, не буде можливості шантажувати своїм статусом", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Нинішня парламентська більшість — тимчасове явище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі