субота, 07 листопада 2020 08:45

Експерт назвав ключову проблему бюджету-2021

Експерт назвав ключову проблему бюджету-2021
Якщо уряд буде менше витрачати на ремонт дороги - тоді все буде добре, каже експерт. Фото: Українська правда

Уряд планує збільшити витрати з бюджету на ремонт доріг, в той час, коли країна знаходиться в критичному стані. Про це каже для Gazeta.ua політолог Тарас Загородній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада виділила кошти на підтримку безробітних

"Депутати кажуть про зростання економіки і збільшення доходів та видатків, але це з області фантастики. Де буде уряд брати гроші це велике питання, враховуючи що в цьому році економіка впала на 5%. Цей бюджет є перевіркою для Шмигаля. Він складає іспит перед депутатами. І якщо складе, то знайде з ними спільну мову", - розповідає експерт.

"Можна будь-який бюджет ухвалити, питання в тому чи можна його виконати. В нас зазвичай жодний бюджет не виконували. Але якщо уряд буде менше витрачати на дороги - тоді все буде добре. В нас дефіцит зростає, бо економіка підкошена Covid-19 та невмілими діями попереднього уряду. Тому потрібно скорочувати витрати на "Велике будівництво", і вкладати гроші розумно".

5 листопада Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про держбюджет на 2021 рік. За це рішення проголосували 275 нардепів.

У держбюджеті-2021 найбільше збільшать видатки на депутатські потреби, інфраструктуру, культуру, медицину, спорт.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав ключову проблему бюджету-2021». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі