понеділок, 06 грудня 2010 13:08

Експерт натякнув, що мер Запоріжжя був приречений піти від Тимошенко

Експерт натякнув, що мер Запоріжжя був приречений піти від Тимошенко

Політолог Володимир Фесенко не виключає, що мер Запоріжжя Олександр Сін вирішив призупинити своє членство у партії "Батьківщина" через ймовірний тиск на нього з боку Партії регіонів.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Йому треба працювати із двома ключовими суб'єктами у владі. В першу чергу із урядом. У нас будь-яка міська влада має отримувати гроші з бюджету. І це треба робити своєчасно. Інакше будуть проблеми. Треба із центральною владою вирішувати масу іншим питань. Тому краще мати нейтралітет по відношенню до неї, не виступати її опонентом", - зазначив експерт.

За його словами, багато міських голів стикаються із конфліктними ситуаціями.

"Навіть попередник Сіна, Карташов. Свого часу він був пов'язаний із Партією регіонів, але у нього виник конфлікт з міськими керівниками партії, і він пішов. Сін це добре знає. Він працював у міській владі", - пояснив Фесенко.

Політолог зауважив, що Сін став мером з декількох причин.

"У Сіна проявилося поєднання чинників перемоги. Навколо нього сконцентрувався опозиційний електорат. З іншого боку, він сприймався як менеджер і господарник, а не політик. Кандидат від Партії регіонів Кальцев чомусь не сприймається значною частиною мешканців Запоріжжя. Він був не дуже популярний кандидат. Кальцев не врахував специфіку міста, а покладався лише на партійний чинник. Але Запоріжжя – це місто, де вагомий вплив мають директори і власники індустріальних гігантів, великих підприємств. Якщо той чи інший політик не знаходить спільної мови з цими індустріальними баронами, то в нього не дуже багато шансів на перемогу", - пояснив політолог.

Нагадаємо, що 4 грудня мер Запоріжжя Олександр Сін оголосив про призупинення членства у партії "Батьківщина". Своє рішення він пояснив необхідністю співпрацювати з владою.

Зараз ви читаєте новину «Експерт натякнув, що мер Запоріжжя був приречений піти від Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі