вівторок, 31 серпня 2010 13:00

Екс-губернатор Київщини виклав свою схему керування столицею

Екс-губернатор Київщини виклав свою схему керування столицею

В першу чергу потрібно ліквідовувати районні державні адміністрації. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній губернатор Київщини Євген Жовтяк.

"У місті має бути місцеве самоврядування. Тобто виконавча влада у місті Києві повинна здійснюватися виконавчим комітетом утвореним київською міською радою. З боку центральної виконавчої влади може бути лишень контролюючий орган, по типу префектури у Франції. Тобто представник президента, який контролює виконання загальнодержавних повноважень, які делеговані київському міському голові. Наприклад, як організований призов до армії у місті Києві...", - пояснив Жовтяк.

Чиновник підтримує скасування районних рад у столиці.

"Уся відповідальність за те, як функціонує місцеве самоврядування в місті Києві повинна лежати на київській міській раді. І швидше за все підрозділи виконкому міської ради повинні бути в районах, а райрад як таких там не повинно бути", - зазначив екс-губернатор.

Нагадаємо, що комуніст Леонід Грач вважає, що необхідно ліквідувати не райради, а районні і державні адміністрації. "Наша позиція полягає в тому, щоб скасувати райдержадміністрації і облдержадміністрації та у відповідних радах створити виконавчі комітети, щоб покінчити з двовладдям, яке тільки шкодить розвитку правової, демократичної держави в Україні ", - заявив Грач.

Раніше Київська міськрада прийняла звернення до Верховної Ради з проханням внести зміни до закону про столицю щодо ліквідації районних рад Києва.

Зараз ви читаєте новину «Екс-губернатор Київщини виклав свою схему керування столицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі