пʼятниця, 27 серпня 2010 15:58

"Райради в столиці - це пережиток радянського часу" - "регіонал"

"Райради в столиці - це пережиток радянського часу" - "регіонал"

Районні ради у Києві - це дітище радянської системи. Про це у коментарі сказав нардеп від Партії регіонів Михайло Чечетов.

"Це пережиток радянського часу, совковість. Тому це треба змінювати", - наголосив він.

За словами нардепа, створення районних рад в інших містах приймається міськрадами.

"Наприклад, Львів ще в 1995 році розігнав районні ради, в Харкові, в Запоріжжі те саме. А в Києві по-іншому. Таке враження, що всі їдуть на зелене світло, а тут на червоне. У міста просто забрали можливість самому приймати рішення про створення або скасування райрад. Тому столична міськрада звернулася до Верховної Ради не з проханням ліквідувати райради, а дати можливість їм самим приймати рішення", - пояснив "регіонал".

Зазначив, що найближчим часом парламент має прийняти це рішення.

"Ми дамо Києву таке право, а там вже мають вирішити, коли приймати рішення. Чи це буде через рік, чи через десять років", - додав Чечетов.

Водночас у БЮТ вважають, що ліквідація районних рад означає те, що киян позбавляють права обирати собі владу.

"Влада демонструє абсолютний цинізм по відношенню до киян, ухваливши рішення про скасування райрад у Києві", - наголосив "бютівець" Дмитро Ветвицький. "Розуміючи, що пан Черновецький не в змозі керувати столицею, було б чесно призначити нові вибори і дати мешканцям столиці вибрати собі нову владу. На жаль, сьогодні ми спостерігаємо зовсім іншу тенденція, а саме: захопити владу у Києві однією командою в обхід законодавства і Конституції".

За його словами, те, що діється сьогодні в столиці, демонструє, що більшість Черновецького в Київраді повністю переформатована в більшість Партії регіонів.

Нагадаємо, Київрада ухвалила звернення до Верховної Ради з проханням скоротити районні ради в столиці. За відповідне рішення проголосувало 65 депутатів, з яких 8 бютівців.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «"Райради в столиці - це пережиток радянського часу" - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі