пʼятниця, 15 серпня 2008 13:31

Єхануров: У нас досить солдатів для забезпечення безпеки країни

Міністр оборони Юрій Єхануров уважає нинішню чисельність Збройних Сил в 149 тис. військовослужбовців достатньою для забезпечення суверенітету й безпеки країни.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства оборони.

"149 тисяч військовослужбовців, які носять погони, - це достатня кількість особового складу для забезпечення суверенітету й безпеки нашої держави. Ми на новому етапі розвитку. На жаль, судячи з фінансування війська цього року й на наступний рік, не всі це розуміють", - передає прес-служба слова Єханурова.

Разом з тим міністр зазначив, що керівництво військового відомства зробить все можливе, щоб навіть за існуючого фінансування військовослужбовці відчували опіку з боку держави й були забезпечені всім необхідними.

Раніше Єхануров призвав Кабінет Міністрів і Президента Віктора Ющенка відмовитися від планового скорочення Збройних сил у зв"язку з переходом частини ЗС на контрактну основу комплектування у 2008 році.

Міністерство оборони має намір завершити перехід Військово-морських сил та Військ зв"язку Збройних сил на контрактну основу комплектування до кінця 2008 року.

Міноборони оцінює витрати в 2008 році із переходу ЗС на контрактну основу комплектування до 2011 року в 11 млрд. гривень.

Президент Віктор Ющенко наполягає на переході армії на контрактну основу не раніше 2010 року, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров: У нас досить солдатів для забезпечення безпеки країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі