вівторок, 11 листопада 2008 09:13

Єхануров: "У нас сильна ППО і авіація - нападати на нас дуже ризиковано!"

Єхануров: "У нас сильна ППО і авіація - нападати на нас дуже ризиковано!"
Україна має намір відновити в Криму ряд військових частин, розформованих після розпаду Радянського Союзу.

Про це заявив міністр оборони України Юрій Єхануров.

"У час скорочення війська на півострові ліквідовували дуже важливі частини. Плануємо їх відновити", - сказав він в інтерв"ю журналу "Тиждень".

Єхануров уточнив, що мова йде про частини морської піхоти і ППО.

Він також додав, що у 2009 році Україна має намір збільшити будівництво квартир у Севастополі для військових контрактної служби, якими комплектуються ВМС - їх буде побудовано більше двохсот.

Відповідаючи на питання про можливість повторення південноосетинських подій у Криму, Єхануров сказав: "Військової провокації не буде. Там дійсно є деякі тенденції, проте ми маємо достатно сил, щоб їх локалізувати".

"Ні Україна, ні Росія не допустять конфлікту. Але щоб ніхто не думав напасти, потрібно бути сильним. У нас сильна ППО і авіація - нападати на нас дуже ризиковано", - підкреслив глава українського оборонного відомства.

Від прямої відповіді на питання, чия армія, російська чи грузинська, була ефективніша під час війни на Кавказі, Єхануров ухилився:

"Не про все можу говорити. Але, проаналізувавши ті події, ми внесли корективи в навчання, що проводили цього року", - сказав він, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров: "У нас сильна ППО і авіація - нападати на нас дуже ризиковано!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі