четвер, 21 травня 2009 20:32

Єхануров пішов до Ющенка жалітись на Тимошенко

Єхануров пішов до Ющенка жалітись на Тимошенко
Міністр оборони Юрій Єхануров заявив про відсутність коштів на відправлення українських миротворців у Ліберію.

"Нам необхідно, щоби 22 червня наші миротворці відбули у Ліберію. Але у нас немає коштів їх туди відправити", - сказав міністр після зустрічі з президентом Віктором Ющенком, повідомляє прес-служба міноборони.

"ООН оплачує перебування наших миротворців у Ліберії, але ці кошти йдуть на рахунок загального фонду державного бюджету. І міноборони виділили набагато менше, ніж держава отримує від ООН. В результаті – немає за що провести чергову ротацію наших миротворців у Ліберію", - констатував він.

Єхануров додав, що це питання підіймалося у середу на засіданні уряду.

"Рада національної безпеки і оборони це питання також вирішувала, було дано доручення Кабміну, але мені була дана відповідь: "шукайте кошти", - наголосив міністр.

Він також нагадав ситуацію, коли військовослужбовцям у січні поточного року вперше не виплатили у повному обсязі зарплату, і міністерство оборони гостро відреагувало на таку позицію уряду.

"З того часу у міноборони і почалися проблеми. Ревізія як зайшла до нас наступного дня після наших виступів, з того часу у нас постійно "сидять" комісії. Питання одне – закрити нам рот і знайти причини, через які не вирішуватимуться питання фінансування", - зазначив Єхануров.

Як відомо, у середу прем"єр Юлія Тимошенко заявила, що звернеться до президента Віктора Ющенка з проханням внести подання про звільнення Єханурова. Водночас Ющенко заявив, що не бачить для цього жодних підстав, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров пішов до Ющенка жалітись на Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі