субота, 05 квітня 2008 15:35

Єхануров написав Богатирьовій листа

Міністр оборони Юрій Єхануров звернувся до секретаря РНБО з листом щодо незадовільного фінансування у першому кварталі 2008 року державної програми розвитку Збройних Сил на 2006-2011 роки в частині комплектування військовослужбовцями служби за контрактом.

За словами міністра, фінансування перспективного плану переходу ЗСУ до комплектування військовослужбовцями, які проходять військову службу за контрактом, на 2008-2010 роки, здійснювалося не в повному обсязі, а лише близько 29% від спланованої суми.

Єхануров наголосив, що тільки у березні поточного року на військову службу за контрактом було прийнято 510 осіб. У той же час за цей період 212 військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу військової служби за контрактом звільнено з лав ЗСУ.

Міністр зазначив, що основними мотивуючими складовими до залучення громадян на військову службу за контрактом є забезпечення житловими приміщеннями та достатній рівень грошового забезпечення, проте вони залишаються недостатніми.

Єхануров також звернув увагу на застарілу інфраструктуру для відпочинку особового складу та членів їх сімей, низьку якість харчування в їдальнях військових частин, складність процедури прийняття громадян на службу за контрактом.

На переконання міністра, прискорення переведення ЗСУ на комплектування військовослужбовцями за контрактом можливо шляхом удосконалення законодавства щодо пільг, гарантій та компенсацій військовослужбовцям та членам їх сімей, а також надання військовослужбовцям за контрактом можливості вступу поза конкурсом до вищих навчальних закладів на очну форму навчання за рахунок держбюджету.

У листі Єханурова зазначається, що в Міноборони та Генштабі Збройних сил триває робота щодо удосконалення нормативно-правових актів з питань прискорення переходу ЗСУ на контрактний принцип комплектування, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров написав Богатирьовій листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі