пʼятниця, 12 липня 2024 01:17

Дружина Боголюбова написала заяву про відставку з посади постпреда України у Відні

Дружина Боголюбова написала заяву про відставку з посади постпреда України у Відні
Еміне Джапарова написала заяву про відставку. Фото: пресслужба форуму "Україна-30"

Еміне Джапарова, яку вважають дружиною колишнього співвласника "Приватбанку" Геннадія Боголюбова, написала заяву про відставку з посади постпреда України у Відні.

Вона пояснила своє рішення тим, що останніми днями "шириться багато інформації" щодо неї та її родини. Про це Джапарова написала у Фейсбук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексспіввласнику Привату Боголюбову повідомили про підозру

"Я маю, як і більшість з вас, професійне та приватне життя. Останнє я ніколи не робила надбанням публічності.

Події, які розгорнулися навколо мене та моєї родини, на жаль, є маніпулятивними та несправедливими. Тому наразі мої зусилля спрямовані на убезпечення себе та своїх дітей.

Я також прийняла для себе рішення не залишатися в системі МЗС та ініціювати свою відставку. Відповідну заяву я направила на імʼя міністра Кулеби", – написала Джапарова.

Вона додала, що не порушувала закон і не використовувала службове становище для досягнення приватних інтересів.

"Зараз я маю захистити свою родину та дітей, молодшій з яких всього 3 місяці", – зазначила вона.

Чоловік Джапарової – Геннадій Боголюбов – зміг виїхати з України за втраченим паспортом 67-річного мешканця Волинської області Миколи Сюмака. Олігарх хоче отримати політичний притулок у Великій Британії та розголосити інформацію про нібито пропозицію дати хабаря у розмірі 100 мільйонів доларів в обмін на "не відкриття" кримінальних справ проти нього в Україні.

Ще в лютому Зеленський призначив Джапарову постійною представницею України при міжнародних організаціях у Відні.

Туди ж планував виїхати Боголюбов, але "переїзд" не відбувся, оскільки за вказівкою з Офісу президента, Боголюбову відмовили у відкритті дипломатичного паспорта, який надає імунітет його власнику. Окрім того, у базі прикордонників навпроти його прізвища була позначка про те, що дозвіл або відмова йому перетинати держкордон має узгоджуватися з керівництвом ДПСУ.

Зараз ви читаєте новину «Дружина Боголюбова написала заяву про відставку з посади постпреда України у Відні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі