неділя, 13 серпня 2006 12:33

Бійкою у Бахчисараї керував кримський депутат з блоку "За Януковича!"

Бійку в Бахчисараї на місці священного для мусульман місця "Азіз", де зараз знаходиться стихійний ринок, влаштували торговці під керівництвом проросійських політичних сил. Ними керував депутат Верховної Ради АРК з блоку "За Януковича!", лідер Кримської організації партії "Руський блок", член президії Російської общини Криму Олег Родвілов.

Про це повідомила прес-секретар Меджлісу Ліля Муслимова.

За її інформацією, вчора в Бахчисараї проходило виїзне засідання Меджлісу, на якому лідер Меджлісу, народний депутат України Мустафа Джемільов хотів ознайомити кримських татар з результатами його зустрічі з прем"єр-міністром України Віктором Януковичем. За словами Муслимової, глава Кабміну обіцяв, що ринок до 4 вересня буде закритий, інакше - "буде вжито інших заходів".

Також під час зустрічі з Януковичем був підписаний протокол, в якому містився пункт про закриття ринку.

- З цим протоколом Мустафа Джемільов хотів ознайомити кримських татар, які знаходяться на "Азізі", крім того, на засіданні Меджлісу було прийняте рішення, що на цій території чергуватимуть 20-30 чоловік. У цей момент підійшла група торговців, серед них були представники Російської общини Бахчисарая і депутат Родвілов, який роздавав листівки із закликом до активних дій проти кримських татар, а потім почалася бійка, - розповіла Муслимова.

- Торговці кидали каменюки, димові шашки, били і перевертали машини, били людей, зокрема людей похилого віку, з нашого боку постраждали близько двох десятків людей, пошкоджено камінням близько 10 машин, були розбиті вікна в машині народного депутата Джемільова, - повідомила прес-секретар Меджлісу.

Після цього до Бахчисараю прибули додаткові сили МВС, загони "Беркута".

Кримські татари вважають, що ринок споживчого товариства в Бахчисараї займає територію стародавнього мусульманського кладовища "Азіз", тому вимагають від торговців перенести ринок в інше місце. Їх підтримує бахчисарайский історико-культурний заповідник.

Керівництво ринку не має наміру прибирати ринок.

8 липня в Бахчисараї на території ринку відбулася масова бійка слов"ян і татар, в якій постраждали кілька чоловік. Протести кримських татар продовжуються в Бахчисараї і в ці дні. На початку серпня влада Бахчисарая звернулися з листом до керівництва України і Криму, в якому просили негайно втрутитися в ситуацію з конфліктним ринком, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Бійкою у Бахчисараї керував кримський депутат з блоку "За Януковича!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі