вівторок, 06 лютого 2018 12:28

"Довелося сісти на гелікоптер і висадитися серед поля" - Матіос розповів, як зупиняв дезертирів

"Довелося сісти на гелікоптер і висадитися серед поля" - Матіос розповів, як зупиняв дезертирів
"259 осіб без будь-яких реальних загроз зі зброєю оголили фронт і поїхали додому через всю Україну. Тоді мені довелося сісти на гелікоптер і висадитися серед поля", - головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Фото: відкриті джерела

Коли в армії немає дисципліни, настає хаос. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"2014-го масовий характер мало дезертирство або самовільне залишення місця служби. У серпні міністр оборони надав інформацію про самовільне зняття цілого підрозділу з АТО і дрейф у сторону глибокого тилу. Це був батальйон "Прикарпаття". 259 осіб без будь-яких реальних загроз зі зброєю оголили фронт і поїхали додому через всю Україну. Коли їх спробували зупинити, вони напали зі зброєю на представників військової служби правопорядку. Тоді мені довелося сісти на гелікоптер і висадитися серед поля. Вимагав зупинитися. Нас було лише троє - представник сухопутних військ, мій заступник і я. Скажу так - було невесело. А потім всі 259 чоловік отримали статус учасника бойових дій. Вони не брали участі в бойових діях, жодного пораненого", - розповів Матіос.

У подальшому командирам роти і батальйону оголосили підозру, провадження передали в суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зброю в Україні треба легалізувати - Матіос

"До цього часу немає рішення. Тому що суд боїться. Але коли в армії немає дисципліни, настає хаос. Тоді вже немає оборони чи наступу. Відсутність невідворотності покарання тягне за собою продовження злочинів і руйнування засад державності", - сказав головний військовий прокурор.

Повний текст інтерв'ю з Анатолієм Матіосом читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «"Довелося сісти на гелікоптер і висадитися серед поля" - Матіос розповів, як зупиняв дезертирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі