вівторок, 06 лютого 2018 09:00

Зброю в Україні треба легалізувати - Матіос

Зброю в Україні треба легалізувати - Матіос
В Україні потрібно легалізувати ринок зброї, вважає головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Фото: wartime.org.ua

В Україні потрібно легалізувати ринок зброї. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Що робить українець? Тягне додому все, а з хати - нічого. Граната, патрони, пістолет - на всякий випадок. Чи ви не бачите, що ледь не щодня побутові розбірки закінчуються гранатометанням? На моє переконання, легалізуйте ринок і обсяг зброї. Зробіть це за притомними правилами: ти дієздатний, став на облік, зареєстрував зброю. Якщо уб'єш когось свідомо - тебе притягнуть за це до відповідальності. Однак, коли грабіжник знатиме, що йому в лоба можуть вистрілити, то не піде на злочин. Молдова чимало років тому ухвалила закон про зброю. За перший рік його дії рівень вуличної злочинності впав на 40 відсотків", - пояснив він.

На думку головного військового прокурора, питання має вирішити Верховна Рада.

Повний текст інтерв'ю з Анатолієм Матіосом читайте ТУТ.

Першою петицією на сайті президента, яка досягла у вересні 2015-го необхідної кількості голосів, була від Української асоціації власників зброї. У ній вимагали законодавчо затвердити право громадян на захист.

Зараз ви читаєте новину «Зброю в Україні треба легалізувати - Матіос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі