пʼятниця, 25 травня 2018 09:04

Дорога в НАТО: Рада отримала від Порошенка завдання

Дорога в НАТО: Рада отримала від Порошенка завдання
Законопроект про нацбезпеку передбачає реформу за стандартами НАТО. Фото: Еспресо.TV

Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що Верховна Рада 5 червня візьметься за законопроект про національну безпеку та оборону, важливий для інтеграції в НАТО.

Про це глава держави сказав під час робочої поїздки на Львівщину.

"Сподіваюся, Верховна Рада буде спроможна наступного пленарного тижня підтримати у другому читанні президентський законопроект про національну безпеку та оборону. Це дозволить нам зробити важливий крок для отримання Україною документів, які підтверджують перспективи членства в НАТО", - сказав Порошенко.

Зараз оборонний комітет опрацьовує правки до законопроекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У законопроекті про нацбезпеку пропишуть, як "прихлопнути" пропагандистський "Інтер"

5 квітня Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект про національну безпеку. Президент Петро Порошенко у лютому вніс його у парламент як невідкладний. За його словами, законопроект передбачатиме запровадження цивільного парламентського контролю за діяльністю СБУ.

17 січня документ підтримала РНБО. Секретар РНБО Олександр Турчинов тоді заявив, що положення законопроекту спрямовані на підвищення ефективності діяльності всіх складових сектору безпеки і оборони відповідно до норм і стандартів НАТО та ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Дорога в НАТО: Рада отримала від Порошенка завдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі