понеділок, 07 квітня 2014 19:29

Донецьким сепаратистам інкримінують захоплення держвлади - прокуратура

Донецьким сепаратистам інкримінують захоплення держвлади - прокуратура
Фото: news.liga.net

Дії мітингувальників у Донецьку, які захопили будівлі обласної державної адміністрації та управління Служби безпеки України і які заявили про створення незалежної республіки кваліфіковані як дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Після захоплення під час несанкціонованого мітингу будівлі облдержадміністрації в неділю і будівлі Управління СБУ в понеділок органи міліції почали розслідування за ч.1 ст.294 Кримінального кодексу (масові заворушення).

"У ході вже першочергових слідчих дій зібрано достатньо доказів того, що дії порушників мають ознаки складу злочину, кваліфікованого, як злочини проти основ національної безпеки", - наголошується в повідомленні.

А після того, як загарбники Донецької облдержадміністрації заявили про створення незалежної республіки, кримінальні провадження за всіма цими фактами об'єднані і перекваліфіковані за ч.1 ст.109 КК (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Розслідування триває.

"Органи прокуратури також уповноважені заявити, що будь-які рішення, прийняті самопроголошеними депутатами народної ради, не є законними. Подібні рішення є лише спробами дестабілізувати ситуацію в регіоні, а також штучно створити громадянське протистояння. Цим фактам порушення Закону будуть надані відповідні правові оцінки згідно з чинним законодавством України" - підкреслюється в повідомленні прокуратури Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Донецьким сепаратистам інкримінують захоплення держвлади - прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі