вівторок, 14 жовтня 2008 10:49

Долю виборів тепер вирішуватиме інший суд

Питання про дієвість ухвали окружного адмінсуду Києва, яким фактично припинений виборчий процес з позачергових парламентських виборів, після його реорганізації, буде вирішуватися в апеляційному адміністративному суді.

Про це у вівторок заявила заступник глави секретаріату президента, представник президента в Конституційному суді Марина Ставнійчук.

"Що стосується дієвості ухвали - це питання буде вирішуватися зараз апеляційним судом", - сказала вона.

При цьому Ставнійчук підкреслила, що окружний адмінсуд Києва був не ліквідований, а реорганізований.

"Наскільки мені відомо, суд не ліквідований, а реорганізований, змінений кількісний склад суддів і з одного судового округу створені два", - сказала Ставнійчук.

"Сьогодні з правовими наслідками ухвали (окружного адмінсуду Києва) питання буде вирішуватися в апеляційному суді", - зазначила вона.

10 жовтня Київський окружний адміністративний суд призупинив дію указу президента про позачергові парламентські вибори, призначені на 7 грудня, за позовом БЮТ до розгляду позову власне кажучи.

Ухвалою судді заборонено здійснювати дії, спрямовані на дострокове припинення повноважень Верховної Ради, а Центральної виборчої комісії заборонено здійснювати дії, направлені на підготовку і проведення позачергових виборів народних депутатів.

Секретаріат президента оскаржив це рішення в Київському апеляційному суді.

Аналогічну апеляцію в цей же суд направила Генеральна прокуратура.

13 жовтня президент видав указ про ліквідацію окружного адмінсуду столиці і створенні двох інших, передає "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Долю виборів тепер вирішуватиме інший суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі