понеділок, 10 жовтня 2011 13:25

Доля асоціації України з ЄС залежить від результату справи Тимошенко - Ланге

Доля асоціації України з ЄС залежить від результату справи Тимошенко - Ланге

Успішне укладання договору про асоціацію України з ЄС залежить від того, наскільки результат справи Юлії Тимошенко буде знаходитися у правовому і демократичному полі, вважає керівник українського відділення Фонду Аденауера Ніко Ланге.

"... Без вирішення проблеми Тимошенко не буде успішного укладення договору про асоціацію з ЄС. Це офіційна заява, і він (голова МЗС Франції Ален Жупі) сказав, що не всі, але більшість міністрів закордонних справ у ЄС підтримують цю позицію", - сказав він в інтерв'ю LB.ua.

"До цього вироку - якщо його все ж буде винесено 11 жовтня - було близько тридцяти заяв від статусних представників Європейського Союзу. Це міністри, це голови держав, це голови урядів, які говорили про правову державу, про демократію в Україну, - додав він . - Якщо м'які заяви про цінності в Україні не розуміють - тоді вже прямим текстом європейські політики про це говорять".

Ланге зазначив, що "це не дипломатичні ігри, це дійсно серйозно". "Тому що не тільки про Україну йдеться. Яким сигналом це буде для Північної Африки, для Білорусії, для Вірменії? Що ми можемо зробити, як Європейський Союз, щоб ці країни прагнули до демократії, до правової держави, якщо ми укладемо договір з країною, де офіційно майже тридцять осіб - голови держав, голови урядів - бачать проблему? Це неможливо для ЄС", - заявив керівник українського відділення Фонду Аденауера.

"Проблему треба вирішити, щоб успішно укласти договір з ЄС. І, до речі, наскільки я чув, всі представники ЄС, які безпосередньо спілкувалися з президентом Януковичем, останнім часом поверталися із зустрічі з ним з відчуттям, що позиція Європейського Союзу в Україні розуміється і що проблема вирішується", - додав він.

 

Зараз ви читаєте новину «Доля асоціації України з ЄС залежить від результату справи Тимошенко - Ланге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі