вівторок, 10 травня 2011 13:12

Добкін може спровокувати заворушення у Львові

Добкін може спровокувати заворушення у Львові

Якщо харківський губернатор Михайло Добкін 22 червня приїде до Львова разом зі східними ветеранами, це може привести до чергового конфлікту.

Про це сказав політолог Володимир Фесенко.

"Краще шанувати пам'ять у себе вдома. Не треба ризикувати людьми поважного віку. Навіщо нав'язувати Львову те, що там не сприймає більшість населення. Це створення чергового конфлікту - ми приїдемо до вас і покажемо", - пояснив Фесенко.

Він вважає, що й на наступних масових акціях можливі бійки.

"Ризик цього є, якщо свідомо та заздалегідь нагнітати ситуацію. Не виключаю, що у майбутньому може дійти до кровопролиття. Правоохоронцям та керівникам "Свободи" варто розібратися з тими, хто організував напади на людей у Львові. З'ясувати, що це було - підліткова агресія чи свідома політична установка. Працювали на розкол країни і ті, хто ухвалював рішення про використання червоного прапора, і ті, хто зривав георгіївські стрічки", - упевнений експерт.

Фесенко сказав, що напруга у суспільстві штучно посилювалася темою про червоні прапори.

"Розігріли агресивну частину публіки й запрограмували на 9 травня такі події. Нехай і було рішення про використання копій прапору перемоги. Але нормальна людина, яка має етичні правила, не може примушувати іншу носити чи не носити червоний прапор. Представники "Свободи", які так робили, ганьбили свою організацію і місто. Зараз дивлюся репортажі по "Євроньюз" про події у Львові. Це ганьба для країни. Провокації були з того і з іншого боку. Повна дурня - приїзд до Львову з червоним прапором, який нібито символізує єдність України. Тільки провокатор може думати, що червоний прапор з'єднає країну. Але й агресивні та насильницькі дії "Свободи" - це також провокація", - наголосив політолог.

Як відомо, учора у Львові зіштовхнулися націоналісти та представники лівих та проросійських партій. Конфлікт виник через розбіжності у поглядах на використання червоного прапора та носіння георгіївських стрічок.

Зараз ви читаєте новину «Добкін може спровокувати заворушення у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

103

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі