середа, 24 серпня 2022 06:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"До перелому на фронті далеко" – військовий експерт про шість місяців війни

"До перелому на фронті далеко" – військовий експерт про шість місяців війни
Коли війна стихне, закріпиться якась лінія розмежування і будуть нескінченні артилерійські дуелі, наголошує Петро Черник. Фото: 1zahid.com

За півроку повномасштабної війни Україні вдалося переломити ситуацію на фронті – ініціатива перейшла в руки українців. Але про перелом у війни говорити ще рано. Вона триватиме довго. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Петро Черник.

"Бліцкриг у противника не склався. Це вже хороша новина. Тому що головна мета цієї війни – ліквідувати українську державність. Тому що для російського імперіалізму це неприйнятно. Росіяни були впевнені, що за кілька днів досягнуть Києва та ліквідують Україну. Цього не сталося, бо українська нація демонструє чудеса тактичної майстерності. З моменту переваги ворога у перші дні ми дійшли до того, що перенесли частину бойових дій на територію, яку контролює ворог. А саме в тимчасово окупований Крим. Стратегічна ініціатива перейшла в руки українців. Але до перелому на фронті ще далеко", – говорить Черник.

Війна не закінчиться швидко, додає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можемо перехопити ситуацію на Донеччині так само, як на півдні" – Сергій Кузан

"На пізню осінь ця фаза війни завершиться. Війна затихне. Взимку, скоріше за все, буде певна оперативна пауза. І потім все по новій. Поки Москва не потерпить поразки. Думаю, російське керівництво дійде до опускання залізної завіси, як це було в СРСР. Але по-справжньому українці видихнуть тоді, коли Росія розпадеться, у них заберуть ядерну зброю і ми вступимо до НАТО", – каже Черник.

Коли війна стихне, закріпиться якась лінія розмежування і будуть нескінченні артилерійські дуелі, наголошує експерт.

"Але війна не скасується. Противник буде на нашій території. По якій лінії – це не відомо. Вони будуть використовувати всі можливі засоби, щоб знищити Україну", – підкреслює Черник.

24 лютого президент Росії Володимир Путін о 4-й ранку вийшов в прямий ефір та оголосив про початок "військової операції на Донбасі". Після того в різних містах України почали лунати вибухи. По всій Україні ввели воєнний стан.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Зараз ви читаєте новину «"До перелому на фронті далеко" – військовий експерт про шість місяців війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі