неділя, 13 червня 2021 14:55

До нас їде голова ОБСЄ

До нас їде голова ОБСЄ
Анн Лінде їде в Україну. Фото: slovoidilo.ua

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде 13-15 червня відвідає Україну.

Робочий візит відбудеться на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, повідомляє МЗС.

Ключовими темами переговорів Кулеби та Лінде стануть безпекова ситуація на тимчасово окупованих територіях України, врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, свобода судноплавства в Азовському та Чорному морях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На саміт Кримської платформи з'їдуться багато високопосадовців з усього ЄС

Також міністри приділять увагу крокам задля розвитку політичного діалогу України та Швеції, збільшення обсягів торгівлі та інвестицій, зміцнення взаємодії в міжнародних організаціях, активізації співпраці в культурній та гуманітарній сферах.

Під час візиту голова ОБСЄ відвідає зону проведення Операції об'єднаних сил і ознайомиться з діяльністю СММ ОБСЄ в Україні та наслідками збройної агресії РФ.

15 червня Кулеба та Лінде проведуть спільну пресконференцію.

Посла Португалії в Україні Антоніу Машаду запросили до Міністерства закордонних справ України. Обговорили позицію Португалії в контексті підготовки заяви Європейського Союзу в ОБСЄ з питання порушення прав людини на території тимчасово окупованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «До нас їде голова ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі