субота, 07 листопада 2020 12:01

До маєтку голови КСУ привезли шибеницю
3

Фото: Facebook.com/vitaliy.shabunin

Активісти Центру протидії корупції та Автомайдану поїхали до маєтку голови Конституційного суду України Олександра Тупицького у Васильків під Києвом.

"Виїжджаємо до Тупицького", - написав у Facebook голова ЦПК Віталій Шабунін і опублікував фото - авто, на якому шибениця.

Акцію назвали "Тупицький вали до Ростова". До Василькова вирушили близько 30 автівок, повідомляє "Суспільне"

Учасники зібралися у центрі Києва біля стадіону "Динамо" імені Валерія Лобановського.

Перед початком до учасників підійшла поліція та попередила, що Васильків перебуває у "червонії" карантинній зоні, тому більше як 20 людям збиратися не можна. Активісти відповіли, що будуть у машинах.

"Уже тиждень минув після скандального рішення Конституційного суду, коли КСУ показав те, що 11 осіб, якщо побажають, можуть розвернути вектор у протилежний бік.

Але за цей час нічого не сталося. Ні парламент, ні президент, не прийняли жодних дій, щоб зупинити КС. Тому ми їдемо до Тупицького, сказати про те, що в будь-якому разі він має зупинитися. Правильний і конституційний спосіб - це коли судді-зрадники підуть у відставку на чолі із Тупицьким. Він має бути першим", - сказала учасниця автопробігу Катерина Бутко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Тупицького відкрили справу за купівлю ділянки в окупованому Криму

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.

Через це президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО, йшлося про загрози національній безпеці.

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «До маєтку голови КСУ привезли шибеницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі