четвер, 23 вересня 2010 11:13

Діаспора пояснила, чому бойкотувала Януковича

Діаспора пояснила, чому бойкотувала Януковича

Український конгресовий комітет Америки відмовився від зустрічі з президентом Віктором Януковичем, оскільки не розділяє його позицію щодо Голодомору і ряду інших призначень.

"Ми й надалі працюємо за процвітання і добробут нашої землі, за те, щоб світ поважав Україну, і тому ми не можемо підтримувати Вашу політику, яку вважаємо некорисною для нашого народу", - йдеться у листі Українського конгресового комітету Америки на ім"я президента, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна".

Автори листа висловлюють розчарування, зокрема, ставленням президента до Голодомору 1932-1933 рр.: "Ви запропонували вирішити такі болючі проблеми, як сьогоднішнє невизнання Вашою адміністрацією Голодомору геноцидом нашого народу. Хоча ми й вітаємо відновлення розділу про Голодомор на веб-сайті президента, але ми приголомшені тим, що всі згадки про геноцид нашого народу були відредаговані ".

В Українського конгресового комітету Америки також схвильовані ситуацією навколо Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" (Львів) та його керівництва.

"Ми стурбовані безправним поведінкою СБУ відносно музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького"та його керівника, а також передачу його у підпорядкування Інституту національної пам"яті "

Представники діаспори також дивуються у зв"язку з позицією президента щодо міністра науки і освіти Дмитра Табачника. "Сьогодні міністр Табачник продовжує таку антиукраїнську політику і ... внаслідок своїх деструктивних дій підриває Ваше президентство! Ми вірили, що президент звільнить цього українофоба, але, на жаль, цього так і не сталося", - відзначають автори листа.

У той же час УККА висловлює готовність зустрітися з Януковичем за однієї умови.

"Ми готові зустрітися з Вами, коли ми відчуємо від Вас щиру турботу про український народ та його проблеми", - підсумували представники української діаспори в США.

Раніше українська діаспора відмовилася прийти на ініційовану нею зустріч з президентом України Віктором Януковичем у Нью-Йорку.

"Представники української діаспори запропонували президентові України провести зустріч під час його перебування в Нью-Йорку. Глава держави погодився на зустріч, проте діаспора не скористалася можливий поспілкуватися з главою держави", - повідомила заступник глави Адміністрації президента України Ганна Герман.

Зараз ви читаєте новину «Діаспора пояснила, чому бойкотувала Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі