пʼятниця, 21 серпня 2009 12:34

Діаспора хоче вивезти пам"ятники Леніну в Чорнобиль

Діаспора хоче вивезти пам"ятники Леніну в Чорнобиль

Світовий конгрес українців (СКУ) закликав Кабінет міністрів негайно демонтувати усі пам"ятники радянської доби.

Про це, коментуючи інформацію щодо створення Лігою українців Канади спецфонду для демонтажу пам"ятників Леніна в Україні, розповів генеральний секретар СКУ Стефан Романів.

"Це Україна повинна виконати свій закон щодо різних пам"ятників, які мали бути знесені. Я думаю, що в першій мірі це завдання уряду України, щоб дати поштовх цій справі", - зазначив він.

За його словами, спецфонд зі збору коштів, який започатковує Ліга українців Канади , не може бути основним рушієм цього процесу, а може лише допомогти вирішити цю справу, підтримати фінансово.

Романів додав, що сьогодні питання демонтажу пам"ятників Леніну піднімалося у розмові із прем"єр-міністром України Юлією Тимошенко під час її візиту на річні збори СКУ у Львові. "Це було предметом дискусії з Юлією Тимошенко, бо хлопці, які понищили пам"ятник Леніна в Києві, зараз сидять, і чекають на суд. Їх справа буде багато в чому залежати від постанови і виконання рішення уряду щодо тих пам"ятників", - зазначив він.

Романів водночас не сумнівається в потребі демонтажу пам"ятників Леніну по всій Україні. "Ленін не є приятелем, і ніколи не був приятелем України, щоб його відзначати. Сьогодні прийшов час знести ті пам"ятники, а якщо не знести, то перевезти в Чорнобильську зону, і тим показати, що 70 років радянської влади залишили в Україні".

Нагадаємо, виступаючи на зборах СКУ у Львові Юлія Тимошенко заявила, що особи, які розбили пам"ятник Леніну в Києві "є справжніми патріотами та зробили добру справу" і пообіцяла виключити пам"ятник з держреєстру нерухомих пам"яток.

За матеріалом Zaxid.net

Зараз ви читаєте новину «Діаспора хоче вивезти пам"ятники Леніну в Чорнобиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі