Ексклюзиви
четвер, 23 вересня 2010 10:24

Діаспора не захотіла зустрітися з Януковичем у Нью-Йорку

Діаспора не захотіла зустрітися з Януковичем у Нью-Йорку

Заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман заявила, що представники української діаспори у США проігнорували можливість зустрітися з Президентом України Віктором Януковичем у Нью-Йорку.

Про це вона сказала в інтерв"ю журналістам.

За словами Герман, самі представники української діаспори у США запропонували Президенту України зустрітися під час його перебування у Нью-Йорку.

"Незважаючи на щільний графік і низку двосторонніх зустрічей, Президент України погодився виділити час для проведення такої зустрічі. Але представники діаспори не скористалися такою нагодою", - сказала Герман.

Водночас, вона наголосила, що "Президент України залишається відкритим до діалогу з українською громадою".

"Відносини Української держави із українською громадою за кордоном є важливими", - підкреслила Герман.

Як повідомлялося раніше, 11-14 квітня Президент України перебував у США з робочим візитом, де брав участь у Саміті з питань ядерної безпеки на запрошення Президента США.

12 квітня 2010 Український конгресовий комітет Америки (УККА) висловив жаль з приводу того, що Янукович під час візиту до Вашингтона не знайшов часу зустрітися з представниками цієї найбільшої організації української діаспори.

Також тоді Український конгресовий комітет Америки оприлюднив відкритого листа до Президента України, в якому закликав його відновити розділ про Голодомор на офіційному сайті Президента та викорінити корупцію в Україні; а також відмовити Росії у продовженні оренди її Чорноморським флотом баз у Севастополі.

Усіх українських посадовців, включно з Президентом, УККА закликав використовувати лише українську мову при виконані службових обов"язків.

20 вересня напередодні візиту до США Янукович надіслав Українському конгресовому комітету Америки листа, у якому йшлося про необхідність ведення більш активного діалогу.

Також 20 вересня на офіційному сайті Президента України Януковича знову з"явився розділ, присвячений Голодомору 1932-1933 років в Україні.

За матеріалами УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Діаспора не захотіла зустрітися з Януковичем у Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути