неділя, 27 березня 2022 23:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Діалог по Донбасу розпочнеться після повернення РФ до позицій 24 лютого - Зеленський

Діалог по Донбасу розпочнеться після повернення РФ до позицій 24 лютого - Зеленський
Зеленський дав інтерв'ю російським ЗМІ. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський закликає РФ вивести війська на позиції, на яких вони перебували до 24 лютого, щоб розпочати діалог із питання Донбасу.

"Я розумію, що змусити Росію повністю звільнити територію неможливо, це призведе до третьої світової війни. Я чудово все розумію і усвідомлюю. Тому я й говорю: це компроміс. Поверніться туди, з чого все почалося, і там спробуємо вирішити питання Донбасу, складне питання Донбасу", заявив він в інтерв'ю російським ЗМІ.

Зеленський заявив, що представники країн, які можуть дати Україні гарантії безпеки у разі нейтрального статусу, нічого підписувати не будуть, якщо на території України стоять російські війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готова до обміну полоненими, але російську сторону, схоже, це не цікавить - Зеленський

Він сказав, що його особистої домовленості з президентом РФ Володимиром Путіним буде достатньо, щоби розпочати процес виведення російських військ з України.

Україна готова на нейтралітет. Натомість українці не хочуть офіційного статусу для російської мови. Референдум відбудеться протягом кількох місяців, а зміни до Конституції відбуватимуться щонайменше рік, згідно з нашим чинним законодавством, - додав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Діалог по Донбасу розпочнеться після повернення РФ до позицій 24 лютого - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі