понеділок, 16 лютого 2015 16:26

Der Spiegel: Порошенко й Путін зверталися один до одного на "ти" і переходили на крик

Der Spiegel: Порошенко й Путін зверталися один до одного на "ти" і переходили на крик
Фото: nv.ua

Президент України Петро Порошенко під час переговорів у Мінську 12 лютого звертався до Володимира Путіна "на ти", а деколи два лідера зривалися з місця і кричали один на одного.

Про це пише видання Der Spiegel в редакційній статті, нагадуючи, що переговори в "нормандському форматі" були важкими і тривали цілу ніч.

"За цей час учасники клювали носом і час від часу клали голову на стіл. У кімнаті було багато алкоголю, але Ангела Меркель навіть не торкнулася його", - йдеться в статті.

Вранці наступного дня лідери Франції, Німеччини, України та Росії розповіли, що розмова "була стриманою". Однак, пише видання, Путін і Порошенко ледве стримувалися, щоб не вести переговори криком.

"Часом ставало шумно, коли Путін і Порошенко вступали в словесну суперечку. Але вони швидко заспокоювались. Часом вони вставали з місця і йшли, щоб обговорити делікатні питання віч-на-віч, але потім поверталися і продовжували переговори", - йдеться в статті.

Видання пише, що таким чином з великою кількістю кави і бутербродів розмова тривала цілу ніч. Оскільки кожен учасник "знав, що поставлено на карту".

Зараз ви читаєте новину «Der Spiegel: Порошенко й Путін зверталися один до одного на "ти" і переходили на крик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі