четвер, 16 вересня 2010 13:32

Депутати вірять, що Кучма і Литвин ще сядуть за Ґонґадзе

Колишній голова парламентської комісії з розслідування вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе Олександр Жир сумнівається, що Юрій Кравченко є справжнім замовником.

"Як завжди, перед виборами піднімають справу Ґонґадзе. Рішення про те, що Кравченко є винним, - політичне і прийняте на підставі тих доказів, які були у Генпрокуратури ще 5 років тому", - зауважив він у коментарі для Gazeta.ua.

Відповідаючи на питання, чи можна у цій справі поставити крапку, Олександр Жир зазначив: "Я б дуже хотів, щоб в ньому було нарешті поставлено крапку. Однак перш за все треба відповісти на питання, що за тіло було в Таращі. Якщо це тіло Ґонґадзе, то хтось має за це відповісти".

Натомість Жир переконаний, що ухвала Генпрокуратури - це лише три крапки. Він закликав дочекатися оприлюднення матеріалів відомством на Різницькій.

У свою чергу депутат Григорій Омельченко, погоджуючись з Олександром Жиром , що ухвала Генпрокуратури є політичною зазначає, що згідно з матеріалами комісії замовниками злочину є екс-президент України Леонід Кучма та спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

"Виконуючи політичне замовлення керівництва Банкової, Генпрокуратура ухвалила рішення про те, що Кравченко винен у смерті Гонгадзе, бо його вже нема. Однак при цьому жодним чином матеріали комісії не було використано", - зауважив Омельченко.

Омельченко також заявив, що спрямував генеральному прокурору запит з вимогою порушити кримінальну справу проти екс-президента Леоніда Кучми, а також надіслати подання до парламенту про дачу згоди на зняття депутатської недоторканості з голови Верховної Ради Володимира Литвина.

За його словами, у запиті є матеріали, які доводять причетність Кучми та Литвина до злочину.

Водночас, він висловив сумнів, що за цієї влади справу буде розкрито.

"Зараз в Україні немає незалежних судів, але я вірю, що коли в нас з"явиться справді незалежна влада, незалежний Генеральний прокурор, тоді до кримінальної відповідальності будуть притягнуті Леонід Кучма та Володимир Литвин", - резюмував Омельченко.

Нагадаємо, що 16 вересня виповнилося десять років від дня зникнення журналіста Георгія Гонгадзе. Напередодні, Генеральна прокуратура назвала екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка єдиним замовником вбивства журналіста.

Зараз ви читаєте новину «Депутати вірять, що Кучма і Литвин ще сядуть за Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі