понеділок, 07 лютого 2011 17:10

Депутатам пропонують стати віртуальними

Депутатам пропонують стати віртуальними

Політолог Володимир Цибулько пропонує зробити парламент віртуальним.

Так в коментарі Gazeta.ua він прокоментував бажання "регіоналів" скасувати особисте голосування депутатів.

"Навіщо сидіти в залі і боротися, якщо можна зробити електронне прийняття рішень. Зробити портал і через нього проводити голосування. За такою логікою варто взагалі все життя сидіти в окрузі і ні на хвилину з нього не виїжджати. Бо це більше потрібно виборцю", - зазначив експерт.

"В пакеті тих порушень Конституції, які вже здійснені, такі ініціативи не шокують і не лякають. Спочатку Партія регіонів заперечувала все "ющенківське". Тепер вона заперечує все те, що практикує світ. Це ігри в безкарність. У них немає ідей, економічної програми, виходу із нинішньої ситуації. Замість того, щоб шукати раціональне зерно, знаходити спільну мову із опонентами, пропонується переформатування парламенту в не місце для дискусій. Як це вже зроблено в Росії", - зауважив Цибулько.

За його словами, суспільство дивиться на подібні маневри, як "на танці блаженних". "Сприймати все це серйозно не можна. Внаслідок річної імпровізації нової влади здивувати людей вже нічим. Люди поки що ставляться поблажливо, бо ця влада ще не зайшла до кожного в дім. Але ж вже приходять платіжки. Все зводиться до очікування критичної маси. Як тільки вона з'явиться, будуть лідери. Якщо старі під нові гасла, то влада знову виграла", - наголосив політолог.

Нагадаємо, у Партії регіонів готові внести зміни до Конституції для скасування особистого голосування депутатів. Про це сказав глава комітету з питань регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності ВР, "регіонал" Володимир Макеєнко.

Зараз ви читаєте новину «Депутатам пропонують стати віртуальними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі