пʼятниця, 11 вересня 2020 22:43

Справу хабарниці з ОП перекваліфікували

Справу хабарниці з ОП перекваліфікували
Зеленський зробив усе, щоб антикорупційна система в нашій країні нарешті запрацювала - ОП. Фото: Reuters

Справу про ймовірне вимагання хабаря чиновницею Офісу Президента Світланою Кондзелею перекваліфікували на шахрайство.

В ОП ще раз нагадали, що "не толерують корупцію та хабарництво в будь-яких проявах" і закликали "НАБУ, САП та ВАКС продемонструвати свою ефективність". Про це йдеться у повідомленні Офісу Президента на офіційній сторінці у Facebook.

"Офіс Президента України не толерує корупцію та хабарництво в будь-яких проявах. Винятків у цьому немає й для працівників Офісу. Навпаки – до держслужбовців, які забезпечують діяльність Глави держави, діють найсуворіші вимоги прозорості та добросовісності. Тому що Президент – це гарант дотримання Конституції, законів, прав і свобод у державі", - сказано у повідомленні.

В ОП зауважили, що "нетерпимість до недоброчесності було вкотре продемонстровано під час гучного затримання директора департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу Президента Кондзелі за підозрою в шахрайстві торік восени".

"Президент України Володимир Зеленський зробив усе, щоб антикорупційна система в нашій країні нарешті запрацювала. Тепер НАБУ, САП та ВАКС мають продемонструвати свою ефективність, зокрема у справі згаданого працівника Офісу Президента", - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співробітники "Укртрансбезпеки" попались на хабарах

В Офісі Зеленського також резюмували, що розслідування фактів корупції у вищих органах державної влади завжди викликає суспільний резонанс та інтерес міжнародних партнерів України. В ОП також нагадали, що Кондзеля не призначалася в Офіс чинною владою. Однак її приклад має стати відповіддю для тих, хто ще сумнівається, чи варто в нашій країні дотримуватися закону.

Варто зазначити, що сьогодні з'явилась інформація про те, що справу про ймовірне вимагання хабаря Кондзелею перекваліфікували на "шахрайство".

Раніше повідомлялося, що керівниця одного з Головних департаментів Офісу Президента, ексзаступниця міністра культури та їх співвиконавець вимагали з фізичної особи 300 тис. доларів за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України". Їх було затримано 12 листопада 2019 року одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Справу хабарниці з ОП перекваліфікували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі