пʼятниця, 16 серпня 2019 17:44

ДБР пояснило обшуки у владних кабінетах Одещини

ДБР пояснило обшуки у владних кабінетах Одещини
Виділені гроші не витратили на ремонти, будівельні роботи фактично не проводили або проводити не повністю. ФОТО: УНІАН

Слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до Одеської облради та Ізмаїльську міськраду в межах провадження про розтрату бюджетних коштів, виділених на розвиток Ізмаїльського регіону.

Про це повідомили на сайті ДБР.

За попередньою інформацією, упродовж 2015-2019-х Одеська облрада виділяла гроші на розвиток Ізмаїльщини, зокрема капремонт будинку культури, доріг, дитсадочка, дитячо-юнацької спортивної школи, будівлі аеровокзалу "Аеропорт Ізмаїл", реконструкцію незавершеного будівництва школи.

Виділені гроші не витратили на ремонти, будівельні роботи фактично не проводили або проводити не повністю, зазначили у ДБР. Переможці тендерів визначалися штучно. Отримані бюджетні гроші йшли на рахунки компаній-нерезидентів України, що можуть бути пов'язані з керівництвом Одеської обласної ради.

Контролювали процес — посадовці Ізмаїльської міськради.

Провадження відкрите за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До облради прийшли детективи ДБР із обшуками

Позачергова сесія Одеської обласної ради почалась з бійки. На сесії повинні вибрати нового голову зборів замість Анатолія Урбанського, який іде у Верховну Раду.

Зараз ви читаєте новину «ДБР пояснило обшуки у владних кабінетах Одещини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі