неділя, 16 жовтня 2022 18:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов пояснив, як війна проти України впливає на Росію і навів п'ять аргументів

Данілов пояснив, як війна проти України впливає на Росію і навів п'ять аргументів
Секретар РНБО Олексій Данідов заявив, що війна для Росії вийшла на стадію "стратегічного цугцвангу". Фото: Укрінформ

Розв'язана проти України війна вийшла для Росії на нову стадію.

Кожен крок Російської Федерації погіршує ситуацію та наближає її до фіналу. Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цього не буде" – Данілов прокоментував "мрії" Путіна

"Війна для Росії вийшла на стадію стратегічного цугцвангу – кожен хід погіршує ситуацію і наближує до фіналу", – написав Данілов.

Зокрема він перерахував п'ять ознак такої ситуації в РФ.

1. Путінська мобілізація перетворилась на втечу понад 500 тис. росіян, демонстрацію гнилості російської системи, смерть непідготовлених призовників, зростання обурення "глибинного народу", падіння рівня підтримки війни і найголовніше – стала потужним фактором політичної дестабілізації в РФ.

2. Спроба анексії українських територій – безпрецедентна в історії ООН консолідація світу навколо підтримки України і засудження Росії (голосування Генасамблеї ООН, 12.10.2022).

3. Путінський ядерний шантаж – повне перезавантаження і модернізація структур НАТО, збільшення бюджету, переозброєння, готовність і здатність до жорсткої та негайної відповіді (навчання з ядерного стримування "Стійкий полудень" – Steadfast Noo, 17.10.2022 р.). Загроза втрати впливових партнерів – Індії та Китаю.

4. Ракетні удари росіян по столиці, містах України та критичній інфраструктурі – прискорення прийняття союзниками рішення щодо передачі ЗСУ сучасних систем ПВО, створення потужної системи повітряного захисту (Рамштайн-6, 12.10.2022 р.).

5. І найголовніше – агресивна війна, розв'язана з метою знищення України, призвела до формування єдиної політичної української нації, сили якої дедалі зростають, а єдність російської псевдофедерації тане і входить у стадію напіврозпаду.

Проти України воюють щонайменше чотири різні умовні армій Російської Федерації – Росгвардія, найманці приватних компаній, армія очільника міноборони РФ Сергія Шойгу та військові глави Чечні Рамзана Кадирова.

Водночас усі вони непідконтрольні одна одній, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю "Радіо НВ".

Зараз ви читаєте новину «Данілов пояснив, як війна проти України впливає на Росію і навів п'ять аргументів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі