пʼятниця, 14 жовтня 2022 21:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Цього не буде" – Данілов прокоментував "мрії" Путіна

"Цього не буде" – Данілов прокоментував "мрії" Путіна
Жодних домовленостей за спиною України не буде, сказав секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: Facebook.com/rnbou

Російська Федерація не зможе укласти жодних домовленостей зі світовою спільнотою, які б стосувалися України, без участі самої України.

Того, що "намріяв" собі президент Росії Володимир Путін, не буде. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю НВ.

Данілов прокоментував нещодавню зустріч президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з Путіним в Астані, де вони мали на меті обговорити ідею про перемовини Росії і Заходу.

"Жодних домовленостей без нашої країни, за нашими спинами ніхто робити не буде. Якщо хтось вважає, що це можна зробити, – це велика помилка. Ми довели, що маємо бути учасниками всіх цих процесів", – сказав секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні новини дня: IRIS-T вже працює, міністр отримав посаду в МВФ

За його словами, публічна позиція України, яку щодня висловлює зокрема і президент Володимир Зеленський, "не дасть їм змоги робити за нашими плечима, за нашими спинами те, що хтось там собі намріяв у Кремлі".

"Якщо у Путіна є мрії, що він може тими чи іншими шляхами схиляти тих чи інших лідерів країн до таких речей. То ми розуміємо, де ми знаходимося, розуміємо сучасний світ, як він працює", – сказав Данілов.

13 жовтня Путін зустрівся із Ердоганом у Казахстані. За кілька днів до їхньої зустрічі речник президента Туреччини заявив, що Путін "хоче укласти нову велику угоду із Заходом".

Туреччина хоче організувати переговори Росії з США, Францією, Німеччиною і Великою Британією, повідомляли ЗМІ.

Також ЗМІ повідомляли, що Путін просив Ердогана допомогти обійти санкції Заходу в енергетичному і фінансовому секторах.

Зараз ви читаєте новину «"Цього не буде" – Данілов прокоментував "мрії" Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі