середа, 20 жовтня 2010 13:09

Данилишин може оголосити себе політичним біженцем?

Данилишин може оголосити себе політичним біженцем?

Народний депутат із НУ-НС Кирило Куликов вважає якісною роботу Інтерполу по затриманню екс-міністра економіки Богдана Данилишина. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Український Інтерпол сам не міг виставити так звану "червону картку". Він передав дані в Генеральний секретаріат, який сам розміщував у міжнародний розшук. Якщо б він вважав, що таке переслідування відбувається з політичних мотивів, то відмовив би. В даному випадку сам факт того, що була виставлена "червона картка", підтверджує, що міжнародна організація кримінальної поліції не вважає цей розшук політичним", - зазначив депутат.

За словами Куликова, Данилишин міг стати політичним біженцем. "По міжнародним законам і конвенції щодо статусу біженців при перетині кордонів із Євросоюзом він має заявити про своє намагання отримати цей статус. Але якби він це зробив, преса б уже знала про це", - додав "нунсівець".

Політик зауважив, що процедура екстрадиції довга, складна і займає багато часу. "З Чехією у України ніколи не виникало проблем по екстрадиції. У нас достатньо налагоджена співпраця. Вони нам видали Юрія Орлова. Про нього Голлівуд зняв фільм "Збройний барон" із Ніколасом Кейджем у головний ролі", - наголосив парламентар.

У Блоці Юлії Тимошенко заявляють, що затримання екс-міністра економіки - це продовження курсу діючої влади на здійснення репресій проти політичних опонентів.

Нагадаємо, що Данилишина, який перебував у міжнародному розшуку, затримали на території Чехії у вівторок. Він звинувачується за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Очолюючи Міністерство економіки України, він відповідав за координацію державних закупівель. Використовуючи свій службовий статус і порушуючи передбачені законодавством вимоги, Б. Данилишин допомагав товариствам з обмеженою відповідальністю здійснювати закупівлі. У результаті його дії спричинили збитки державі на суму 13,9 млн грн.

У серпні 2010 року Данилишин був оголошений у внутрішньодержавний, міждержавний і міжнародний розшук.

Зараз ви читаєте новину «Данилишин може оголосити себе політичним біженцем?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі