субота, 30 жовтня 2010 17:52

ЦВК: Вибори в Київську облраду можуть бути визнані недійсними

ЦВК: Вибори в Київську облраду можуть бути визнані недійсними

Заступник голови Центральної виборчої комісії України Жанна Усенко-Чорна не виключає, що результати виборів в Київську обласну раду можуть бути визнані недійсними, якщо регіональна територіальна виборча комісія не відмінить реєстрацію партійного списку "клону" партії "Батьківщина".

"На мій погляд, ситуація дійсно достатньо конфліктна, і всі перспективи для того, щоб були поставлені під сумнів результати цих виборів (у облраду - ред.) існують", - сказала Усенко-Чорна журналістам в суботу

При цьому вона висловила думку, що відмова управління юстиції свого часу брати до відома інформацію про зміну керівництва Київської обласної партійної організації ВО "Батьківщина" була неправомірною.

"Відстежуватимемо рішення Київської обласної територіальної виборчої комісії", - зазначила Усенко-Чорна.

На її думку, Київський облтервиборчком в суботу повинен ухвалити рішення про відміну реєстрації партійного списку ВО "Батьківщина", який був підписаний Володимиром Майбоженко.

"Якщо це рішення буде ухвалено, то в бюлетені навпроти ВО "Батьківщина" буде поставлений штамп "вибув", і ця політична сила не братиме участь у виборах в Київську облраду", - сказала вона.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва виніс на цьому тижні ухвалу, якою відмінив ухвали Київської обласної територіальної виборчої комісії про реєстрацію кандидатів в Київську обласну раду від нелегітимної "Батьківщини".

Раніше лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що в 5 областях України зареєстровані і отримали друк фальшиві організації "Батьківщини", а в Київській і Львівській областях виборчкоми зареєстрували фальшиві списки кандидатів від цієї партії. Згодом вона заявила, що з цієї причини партія заздалегідь не визнає результатів місцевих виборів в Київській і Львівській областях, а також Тернополі.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «ЦВК: Вибори в Київську облраду можуть бути визнані недійсними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі